autokouluespoo.info - Tietoa ajokortin suorittamisesta ja autokoulusta. http://www.autokoulueco.fi

mobile menu by Css3Menu.com

HENKILÖAUTO BAjokortti autolle
auto

Henkilö- tai pakettiauton kuljettamiseen tarvitset B-luokan ajokortin. Sen voit saada pääsääntöisesti aikaisintaan 18-vuotiaana. Traficomin erityisluvalla voi ajokortin saada jo aikaisintaan 17 vuotiaana. Voit aloittaa opiskelun jo 16 vuotiaana.

Kuljettajatutkinto koostuu teoriakokeesta ja ajokokeesta liikenteessä. Kuljettajatutkintojen vastaanottamisen ja ajokorttipalvelut Traficom ostaa Ajovarma Oy:ltä.
Ohjelma henkilöautokurssille:

 • EAS teoriatunnit uudelle kuljettajalle
  Mikäli sinulla ei ole aikaisempaa ajokorttia, tulee sinun suorittaa 4 teoriatuntia on ennen teoriakoetta. EAS liikennetunneilla käsitellään liikenteessä ajamista, mutta liikennesäännöt harjoittelet itseopiskeluna tai vaapaaehtoisilla teoriatunneilla.

 • Teoriatunnit autolle
  Voit suorittaa edullisesti vapaaehtoiset henkilöauton teoriatunnit autokoulussasi. Näistä teoriatunneista on erityisesti hyötyä, mikäli lukeminen ja itseopiskelu ei ole vahvin taitolajisi.

 • Itsenäinen opiskelu
  Harjoittelemalla asioita itse pystyt helposti säästämään rahaa. Autokoulusta voit ostaa käyttöösi oppikirjan, netin oppikirjan ja harjoitteluohjelman teoriakokeen harjoitteluun.

 • Ajoharjoittelua vähintään 10 tuntia
  Kaikkkien B -ajokorttia suorittavien on harjoiteltava ajamista vähintään 10 tuntia. Puolet harjoittelusta voidaan toteuttaa auton sijaan simulaattorilla. Sopiva ajoharjoittelun määrä riippuu itsestäsi. Ajokoe on vaativa ja osaamattomuus pitkässä kokeessa tulee helposti esiin.

 • Riskien tunnistamiskoulutus
  Kaikilla B-ajokoetta suorittavilla on oltava todistus riskien tunnistamiskoulutuksen suorittamisesta. Koulutus sisältää 4 teoriatuntia ja 4 ajotuntia. Ajoharjoittelusta liukkaan kelin harjoitus voidaan toteuttaa autolla ajoharjoitteluradalla tai ajosimulaattorilla autokoulussa. Pimeällä ajamisen harjoittelu on useimmiten toteutettu simulaattorilla, mutta myös mahdollista ajaa autolla vuoden pimeään aikaan. Lisäksi kurssi sisältää ajon arvioinnin kaupunki- ja maantieajossa.


 • Kuljettajakoulutus on nykyään tutkintopainotteinen, joten on vaikea arvioida sopivaa harjoittelumäärää. On kuitenkin suositeltavaa osallistua autokoulukurssille, joka sisältää enemmän ohjelmaa teoria- ja ajoharjoitteluun kuin lain vaatima minimimäärä on. Sopiva ajoharjoittelun määrä riippuu oppijasta itsestään. Useimmiten sopiva harjoitelun määrä on noin 20 - 30 ajotuntia.